Tuetut dataformaatit

QField tukee monenlaisia tiedostomuotoja QGIS tietopalveluiden ja GDAL avulla. Tällä sivulla on ei-tyhjentävä luettelo tuetuista tiedostomuodoista.

Taulu

Dataformaatti Tuki Huomautukset
Spatialite  
Geopackage  
WMS  
WFS  
WFS-T  
Postgis  
MBTiles  
Shapefile  
Tiff  
JPEG2000  
ECW Lisenssi rajoittaa käyttöä.
MrSID Lisenssi rajoittaa käyttöä.

Jos et löydä suosikki dataformaattia tästä taulukosta, ole ystävällinen ja testaa toimiiko se ja muokkaa luetteloa <https://github.com/opengisch/QField-docs/edit/master/en/project-management/dataformat.rst>`_ jakaaksesi huomiosi. Jos se ei toimi, ole ystävällinen ja avaa kysymys (issue). Olemme tyytyväisiä voidessamme auttaessamme sinua tämän toteutuksessa.

Rasteridata

Tasteridata voi tulla nopeasti varsin isoksi kun työskennellään pakkaamattomilla tiff tiedostoilla, niiden koko on usein useita Gb dataa. Erityisesti mobiililaitteilla tämä on tehotonta.

GeoPackage käyttö

Suosittelemme käyttämään geopackage formaattia käytettäessä rasteridataa. Seuraavat komennot muuntavat tiedoston jota kutsutaan raster.tif nimellä tiedostoksi raster.gpkg jossa pyramidit. Varmista että muutat EPSG:21781 (CH1903 LV03) haluamaasi koordinaattijärjestelmään.

gdal_translate --config OGR_SQLITE_SYNCHRONOUS OFF -co  APPEND_SUBDATASET=YES -co TILE_FORMAT=PNG_JPEG -a_srs EPSG:21781 -of GPKG raster.tif raster.gpkg
gdaladdo --config OGR_SQLITE_SYNCHRONOUS OFF -r AVERAGE raster.gpkg 2 4 8 16 32 64 128 256