Projektin valinta

QField avaa QGIS projetit ”.qgs” muodossa. Nykyisellään ei ole mahdollista avata ”.qgz” tiedostoja.

QField käyttää räätälöityä tiedostovalintaa projektien avaamiseksi. Valitsemalla ”Avaa projekti” QFieldin valikosta, tiedostovalinta avataan näyttäen seuraavia sijainteja:

  • Ensisijainen media/jaettu tietovarasto hakemisto.
  • Sovelluskohtaiset hakemistot kaikissa jaetuissa / ulkoisissa tallennuslaitteissa, joissa sovellus voi asettaa pysyviä tiedostoja, jotka ovat sen omistuksessa, jos niitä ei ole jo sisällytetty ensisijaiseen tallennushakemistoon.

Näissä hakemistoissa näytetään ainoastaan alahakemistot ja tiedostot ”.qgs” liitteellä.

QField edellyttää projektitiedoston olevan fyysisesti laitteella, joten ei ole mahdollista käyttää tiedostoja etäpalveluista (kuten Google Drive). Toisaalta voit käyttää sovellutuksia kuten syncthing tai nextcloud (tai dropbox ja luultavasti monia muita) jotka sallivat sinun kuitenkin fyysisesti synkronoivan tiedoston laitteellesi.

Suosikkihakemistot

Ensimmäisellä näytöllä tiedostovalinnassa on osa jossa suosikkihakemistot. Lisätäksesi hakemiston näihin suosikkeihin tee pitkä klikkaus tiedostovalinnan hakemistonimessä. Poistaaksesi jäsenen suosikeista tee pitkä klikkaus jäsenelle suosikkilistalla.

Ulkoinen SD kortti

Tiedostonvalitsin näyttää SD-kortin juuren, joka on merkitty ”vain luku” -tilaksi, ja sovelluskohtainen hakemisto erotetaan muusta SD-kortista, koska se on ainoa hakemisto, johon sovelluksella on kirjoitusoikeus. Hakemisto on seuraava:

/Android/data/ch.opengis.qfield/files

Muista

Teknisesti tämä johtuu siitä, että Android tarkoituksena ACTION_OPEN_DOCUMENT ja ACTION_OPEN_DOCUMENT_TREE, tehdä ja myöntää luku- ja kirjoitusoikeus palautettavan URI: n sisällölle, ei oikeassa linkitetyssä tiedostossa. Tämä rajoitus, joka on järkevää Androidin rakenteelle, mutta tällä hetkellä se on käyttökelvoton QFieldin kanssa, koska QField tarvitsee pääsyn todelliseen tiedostoon todellisella polulla.

Varoitus!

Kun tallennat tietoja tähän kansioon, voit menettää tietoja. Järjestelmä poistaa sovelluskohtaisen hakemiston (/ Android / data / ch.opengis.qfield /), jos poistat QFieldin Android-laitteestasi. Tämä on tärkeää, jos pidät tiedot ulkoisessa SD-kortissa.

Kuinka saatat ulkoisen SD muistikortin sisäiseksi tietovarastoksi

Android 6.0: sta alkaen voit käyttää SD-korttia Android-puhelimen sisäisenä tallennustilana. Tämän Adoptable Storage -toiminnon avulla Android-käyttöjärjestelmä voi alustaa ulkoisen tallennusvälineen pysyväksi sisäiseksi tallennustilaksi. Hyväksytyn SD-kortin tiedot on salattu ja sitä ei voi asentaa toiseen laitteeseen.

** Varmista, että aloitat tyhjällä SD-kortilla. Sen täytyy olla tyhjä, koska kun kortti muunnetaan ”sisäiseksi” tallennustilaksi, se alustetaan (pyyhitään tyhjäksi). **

  1. Mene laitteesi ”Asetukset”, ja sitten ”Tietovarasto”.
  2. Valitse ”SD kortti” ja sitten näpäytä ”kolmen pisteen valikkoa” (yläoikealla), ja valitse sieltä ”Asetukset”.
  3. Nyt valitse “Alusta sisäiseksi”, ja sitten “Tyhjennä & alusta”.
  4. SD korttisi alustetaan nyt sisäiseksi tietovarastoksi.
  5. Käynnistä puhelimesi uudestaan.

Jos et käynnistä puhelinta uudelleen, monet asiat eivät ehkä toimi oikein, joten varmista, että teet sen.

On mahdollista, että Adoptable Storage -ominaisuutta ei ole laitteessasi, vaikka se toimii Android 6.0: ssa tai uudemmassa. Laitteen valmistaja on ehkä poistanut toiminnon käytöstä. On kuitenkin olemassa komentorivin menetelmiä, joiden avulla voit pakottaa laitteen ottamaan vastaan tallennustilan.