Támogatott adatformátumok

A QField a legkülönbözőbb formátumokat támogatja a QGIS adatállományokon és a GDAL-on keresztül. Ez az oldal a teljesség igénye nélkül nyújt tájékoztatást a támogatott adatformátumokról.

Táblázat

Adatformátum Támogatás Megjegyzés
SpatiaLite  
GeoPackage  
WMS  
WFS  
WFS-T  
PostGIS  
MBTiles  
Shape fájl  
TIF  
JPEG2000  
ECW A licenc korlátozza a felhasználást.
MrSID A licenc korlátozza a felhasználást.

Ha nem találja a kedvenc adatformátumát a táblázatban, kérjük ellenőrizze hogy működik-e és adja hozzá a listához és ossza meg az eredményeit. Ha nem működik , kérjük nyisson egy hibajelzést. Örömmel segítünk önnek az implementációban.

Raszter adatok

A raszter adatok gyorsan egész naggyá válhatnak, amikor tömörítetlen tiff fájlokkal dolgozunk, ez gyakran több Gb adat. Főként mobil eszközökön ez nem hatékony.

Geopackage használata

A geopackage formátumot tanácsoljuk önnek, ha raszter adatokkal dolgozik. A következő parancs a raster.tif nevű fájl konvertálja a raster.gpkg fájlba piramisokkal. Győződjön meg róla, hogy módosította az EPSG:21781 (CH1903 LV03) beállítást az ön számára kívánatos CRS-re.

gdal_translate --config OGR_SQLITE_SYNCHRONOUS OFF -co  APPEND_SUBDATASET=YES -co TILE_FORMAT=PNG_JPEG -a_srs EPSG:21781 -of GPKG raster.tif raster.gpkg
gdaladdo --config OGR_SQLITE_SYNCHRONOUS OFF -r AVERAGE raster.gpkg 2 4 8 16 32 64 128 256