Támogatott adatformátumok

A QField a legkülönbözőbb formátumokat támogatja a QGIS adatszolgáltatókon és a GDAL-on keresztül. Ez az oldal a teljesség igénye nélkül nyújt tájékoztatást a támogatott adatformátumokról.

Táblázat

Adatformátum Támogatás Megjegyzések
Spatialite  
Geopackage  
WMS  
WFS  
WFS-T  
Postgis  
MBTiles  
Shape fájl  
Tiff  
JPEG2000  
WEBP  
ECW A licenc korlátozza a felhasználást.
MrSID A licenc korlátozza a felhasználást.

Amennyiben nem találja kedvenc adatformátumát a táblázatban, úgy kérjük, ellenőrizze, működik-e. Ha működik, akkor szíveskedjen azt a fenti listához illeszteni <https://github.com/opengisch/QField-docs/edit/master/en/project-management/dataformat.rst>`_ eredményeinek közzététele érdekében, ha pedig nem működik, úgy kérjük, egy új téma megnyitásával jelezze ezt számunkra <https://github.com/opengisch/OSGeo4A/issues>_. Örömünkre fog szolgálni, ha segíthetünk Önnek a megoldásban!

Raszter adatok

A raszter adatok gyorsan egész naggyá válhatnak, amikor tömörítetlen tiff fájlokkal dolgozunk, ez gyakran több Gb adat. Főként mobil eszközökön ez nem hatékony.

Geopackage használata

A geopackage formátumot tanácsoljuk önnek, ha raszter adatokkal dolgozik. A következő parancs a raster.tif nevű fájl konvertálja a raster.gpkg fájlba piramisokkal. Győződjön meg róla, hogy módosította az EPSG:21781 beállítást az ön számára kívánatos vetületre.

gdal_translate --config OGR_SQLITE_SYNCHRONOUS OFF -co  APPEND_SUBDATASET=YES -co TILE_FORMAT=WEBP -a_srs EPSG:21781 -of GPKG raster.tif raster.gpkg
gdaladdo --config OGR_SQLITE_SYNCHRONOUS OFF -r AVERAGE raster.gpkg 2 4 8 16 32 64 128 256