Outdated documentation

The latest documentation was moved to docs.qfield.org

Támogatott adatformátumok

A QField a legkülönbözőbb formátumokat támogatja a QGIS adatszolgáltatókon és a GDAL-on keresztül. Ez az oldal a teljesség igénye nélkül nyújt tájékoztatást a támogatott adatformátumokról.

Táblázat

Adatformátum Támogatás Megjegyzések
Spatialite  
Geopackage  
WMS  
WFS  
WFS-T  
Postgis  
MBTiles  
Shape fájl  
Tiff  
JPEG2000  
WEBP  
ECW A licenc korlátozza a felhasználást.
MrSID A licenc korlátozza a felhasználást.

Amennyiben nem találja kedvenc adatformátumát a táblázatban, úgy kérjük, ellenőrizze, működik-e. Ha működik, akkor szíveskedjen azt a fenti listához illeszteni <https://github.com/opengisch/QField-docs/edit/master/en/project-management/dataformat.rst>`_ eredményeinek közzététele érdekében, ha pedig nem működik, úgy kérjük, egy új téma megnyitásával jelezze ezt számunkra <https://github.com/opengisch/OSGeo4A/issues>_. Örömünkre fog szolgálni, ha segíthetünk Önnek a megoldásban!

Raszter adatok

A raszter adatok gyorsan egész naggyá válhatnak, amikor tömörítetlen tiff fájlokkal dolgozunk, ez gyakran több Gb adat. Főként mobil eszközökön ez nem hatékony.

Geopackage használata

We recommend to use the geopackage format to deal with raster data. The following commands will convert a file called raster.tif to a file raster.gpkg with pyramids. Make sure you adjust EPSG:21781 to your desired CRS.

gdal_translate --config OGR_SQLITE_SYNCHRONOUS OFF -co  APPEND_SUBDATASET=YES -co TILE_FORMAT=WEBP -a_srs EPSG:21781 -of GPKG raster.tif raster.gpkg
gdaladdo --config OGR_SQLITE_SYNCHRONOUS OFF -r AVERAGE raster.gpkg 2 4 8 16 32 64 128 256