QField - mobiili [Q]GIS ratkaisusi

QField mahdollistaa tehokkaan työskentelyn GIS datallasi maastossa.

QField’s optimized user interface for hides the full power of QGIS under the hood.

Yleiset periaatteet

QField suunniteltiin pitäen mielessä muutamia ideoita.

Pidä yksinkertaisena

Vaatimukset kentällä eivät ole samat kuin työpöydällä. Näyttö on pienempi, syöttölaitteet ovat erilaisia ja tehtävät ovat erilaisia.

QFieldin tarkoituksena on auttaa käyttäjää suorittamaan tarvitsemiaan tehtäviä ilman turhia käyttöliittymään ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa, että vain tehtäviä, jotka on tehtävä kentällä ovat saatavilla käyttöliittymässä. Mitään muuta ei ole.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kuten tasojen tyylit, lomakemääritykset ja muut hankkeen asetusten vaiheet on suoritettava ensin tietokoneessa, johon QGIS on asennettu.

On yhteensopiva QGISin kanssa

QField perustuu QGIS sovellutukseen. Se ei ole uudellen kehitetty QGIS vaan se todella käyttää QGIS kirjastoja. Hahmottamismoottori on täsmälleen sama kuin työasema QGISissä ja projektisi siis näyttää täsmälleen samalta mobiililaitteessa kuin tietokoneellasi.

Jos jotain on jo saatavana asetusten valinnoissa QGIS projektissa, sitä ei tule keksiä uudelleen. QField siis käyttää samoja muokkaustyökaluja kuin työasema QGIS. Jos projektisi on jo määritetty työasemassasi, sen voi suorittaa myös mobiililaitteessasi.

Muista että nämä ovat vain yleisiä ajatuksia. Nämä olivat mielessämme kun kehitimme QFieldin. Tämä ei siis tarkoita että kaikki olisi jo täydellisesti valmiina.

Tila perusteinen

QField on rakennettu tilojen ympärille. Tilat ovat verrannollisia karttatyökaluun työasema QGISissä. Tila määrittelee toiminnon jota käyttäjä on tekemässä. Käyttäjä on joko selailemassa dataa tai hän on digitoimassa jotain uutta.