QField - sinun mobiili [Q]GIS ratkaisusi

QField mahdollistaa tehokkaan työskentelyn GIS-datan kanssa kentällä.

QFieldin optimoitu käyttöliittymä piilottaa QGISin täyden tehon pellin alle.

Yleiset periaatteet

QField suunniteltiin muutamaa konseptia silmällä pitäen.

Pidä asiat yksinkertaisena

Vaatimukset kentällä eivät ole samat kuin työpöydällä. Näyttö on pienempi, syöttölaitteet ovat erilaisia ja tehtävät ovat erilaisia.

QFieldin tavoitteena on helpottaa käyttäjän työskentelyä tukkimatta käyttöliittymää. Tämä tarkoittaa sitä, että vain kentällä suoritettavat tehtävät on saatavilla käyttöliittymässä. Mitään muuta ei ole.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tasojen tyyleistä lomakemäärityksiin ja muihin projektiasetuksiin tulisi tehdä ensin QGISillä varustetun tietokoneen ääressä.

On yhteensopiva QGISin kanssa

QField pohjautuu QGIS-ohjelmistoon. Se ei ole QGISin uudelleen kehitetty versio, vaan se todella käyttää QGISin kirjastoja. Renderöintimoottori on täysin sama kuin QGISissä, joten projektisi näyttää tismalleen samalta niin mobiililaitteellasi kuin tietokoneellasikin.

Jos QGIS-projektissa on saatavilla jo joitain määritysvalintoja, niitä ei tulisi keksiä uudelleen. Tästä syystä QField käyttää samoja muokkaustyökaluja kuin QGIS. Jos projekti on määritelty työasemassa, sen tulisi toimia ongelmitta myös mobiilisti.

Muista, että tämä on vain konsepti. Näitä asioita ajattelemme, kun kehitämme QFieldiä. Tämä ei tarkoita, että kaikki olisi jo täydellisen valmista.

Tilaperusteinen

QField on rakennettu tilojen ympärille. Tilat ovat verrannollisia karttatyökaluun QGISissä. Tila määrittelee toiminnon, jota käyttäjä on tekemässä. Käyttäjä on joko selailemassa dataa tai hän on digitoimassa jotain uutta.