Outdated documentation

The latest documentation was moved to docs.qfield.org

QField - soluția dvs [Q]GIS mobilă

QField vă permite să lucrați eficient în exterior cu datele dvs. GIS.

QField’s optimized user interface hides the full power of QGIS under the hood.

Concepte de bază

QField a fost proiectat având câteva concepte-cheie în minte.

Păstrarea simplității

Cerințele din teren nu sunt similare cu cele de pe un desktop. Ecranul este mai mic, dispozitivele de intrare sunt diferite, iar sarcinile sunt diferite.

QField aims to help users perform the tasks they need to do without cluttering the user interface. This means, that only tasks which need to be done on the field are availble from the interface. Everything else is not.

Acest lucru înseamnă că totul, cum ar fi stilizarea stratului, definirea formularelor, precum și alți pași de configurare a proiectului, ar trebui să se execute mai întâi pe un computer pe care este instalată aplicația QGIS.

Compatibilitate cu aplicația QGIS.

QField se bazează pe QGIS. Nu constituie o recompilare a QGIS, ci utilizează cu adevărat bibliotecile QGIS. Motorul de randare este același cu cel din QGIS desktop și, prin urmare, proiectul va arata pe dispozitivul mobil la fel ca și versiunea de pe computer.

O opțiune de configurare, disponibilă într-un proiect QGIS, nu ar trebui să fie re-inventată. Astfel, QField utilizează aceleași controale grafice de editare ca și QGIS desktop. În cazul în care un proiect este deja configurat pentru desktop, el ar trebui să ruleze, de asemenea, și pe telefonul mobil.

Rețineți că acesta reprezintă doar conceptul. Pe aceasta îl avem în minte atunci când dezvoltăm QField. Nu înseamnă că acest deziderat este deja îndeplinit.

Bazat pe moduri

QField is built around modes. Modes are similar to a map tool in QGIS desktop. A mode defines the task which a user is currently doing. Either a user is browsing through the data or he/she is digitizing something new.